Wetenschap of orgaandonatie

Wie na zijn dood orgaandonor wil zijn, kan zijn lichaam meestal niet ook ter beschikking stellen van de wetenschap. Overledenen op wie sectie is gepleegd of een operatieve ingreep is gedaan om de oorzaak van het overlijden vast te stellen, zijn evenmin geschikt voor ontleding.

Hersenen

Naast het ter beschikking stellen aan de wetenschap en orgaan- en weefseldonatie is het ook mogelijk om na overlijden de hersenen voor wetenschappelijk onderzoek ter beschikking te stellen aan de Nederlandse Hersenbank. Hersenmateriaal is nodig om onderzoek te doen naar de oorzaak van neurologische en psychiatrische ziekten als Alzheimer, Parkinson, Creutzfeldt-Jakob, MS, ALS en ME. Daarvoor is zowel hersenweefsel nodig van donoren mèt als zonder deze ziekten.

Wie zijn lichaam na overlijden ter beschikking aan de wetenschap wil stellen, kan zich aanmelden bij een anatomisch instituut van de medische faculteit van een universiteit. Hou er rekening mee dat er bij meerdere anatomische instituten een stop is ingesteld. 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl