Persbericht

Een groep uitvaartondernemers heeft de handen ineengeslagen om een nieuwe branchevereniging voor uitvaartondernemingen op te richten. Deze nieuwe branchevereniging wil uitvaartondernemers verenigen en daarmee opkomen voor de belangen van consumenten. Een groep van initiatiefnemers is nu op zoek naar kandidaat-bestuursleden en roept geïnteresseerden op zich te melden.

Sinds (2018) voormalig D66-kamerlid Monica de Boer zich hard heeft gemaakt voor een gemoderniseerde uitvaartwet, zijn er regelmatig gesprekken (geweest) tussen de overheid en de diverse brancheorganisaties. Namens de uitvaartondernemingen zit alleen de BGNU aan tafel. En dat is opmerkelijk want van de meer dan 2400 uitvaartondernemers die er volgens het CBS vandaag de dag actief zijn, zijn er slechts 85 (3,5%) aangesloten bij de BGNU. Het overgrote deel (96,5%) wordt op dit moment niet gehoord door de overheid, noch door de media.

De nieuwe branchevereniging wil een stem geven aan alle uitvaartondernemers en opkomen voor de keuzevrijheid voor uitvaartconsumenten. Zo wil de vereniging iets doen aan alles wat die keuzevrijheid van consumenten beperkt, zoals de koppeling tussen verzorgen en verzekeringen, mortuariabeheer door uitvaartondernemers, etc. De initiatiefnemers willen de kwaliteit in de branche stimuleren op andere wijze dan met keurmerken, certificeringen en verplichte jaarlijkse keuringen.

Inmiddels zijn de initiatiefnemers bezig met het zoeken naar de leden voor een oprichtingsbestuur. Herken jij de noodzaak voor een nieuwe branchevereniging, die laagdrempeligheid als kernwaarde hanteert, en wil je daarin een actieve rol spelen? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ook wanneer je geen bestuurslid wilt zijn maar je wel op een andere wijze wilt inzetten voor de nieuwe branchevereniging.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief